Hur tjänar man pengar som influencer?

Det första steget för att bli en influencer är att hitta en bra nisch som passar dig själv. Ett av de bästa sätten att göra detta på är att leta efter vad som är trendigt på sociala medier som Instagram eller Facebook och sedan försöka sig på det själv – under förutsättning att du tycker det verkar kul och givande.

När du har hittat något som har potential är det bara att köra på! Om det inte fungerar direkt, ge inte upp – det är svårt att bli viral och lyckas som influencer. Och det finns heller inga garantier att du kommer lyckas oavsett om du följer konstens alla regler.

Men om du börjar se att dina följare, likes och visningar bli fler så kan det vara dags för dig att börja fundera på om det är möjligt för dig att tjäna pengar som influencer. Isåfall är detta den perfekta artikeln för dig!

Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är enligt oss ett av det bästa sätten att börja tjäna pengar som influencer.

Med denna typ av marknadsföring menas att du marknadsför produkter eller tjänster för ett annat företag och får en provision varje gång någon köper produkten eller tjänsten efter att ha klickat på din länk.

Skriv en e-bok

Idag finns det oändliga möjligheter att publicera din helt egna e-bok. Du kan skriva egentligen skriva om vad som helst, men förslagsvis bör det vara något som är förknippat med den nisch du har som influencer.

Vi vet att det inte är så lätt som det låter att skriva en e-bok, men om du gör detta bra så kommer förhoppningsvis all tid du lägger ner återbetalas. Det kan därför vara värt att ge det ett ärligt försök under en viss tid.

Personliga samarbeten

Ett bra sätt att tjäna pengar som influencer är att hitta företag eller andra influencers som du kan samarbeta med.

Det kan vara allt från ett företag som vill att du recenserar deras produkt, eller en influencer som vill att du hjälper till att marknadsföra deras varumärke. Dessa är ofta mycket välbetalda uppdrag, så det är definitivt värt att kolla närmare!